Održana godišnja skupština

I ove godine, u istom vremenskom terminu, održana je 34. redovna skupština LD ”Prepelica” Mahovo.

Skupština je počela ubičajeno, pozdravnom riječi predsjenika Maria Šareca, te odavanjem minute šutnje svim umrlim članovima društva.

Uslijedilo je usvajanje dnevnog reda, poslovnika o radu skupštine, te izbor radnih tijela.

Nakon izvješća verifikacijske komisije, konstatirano je da za sve odluke postoji potrebna većina, uslijedilo je izvješće predsjednika o radu društva u prošloj godine. Kao najvažnije aktivnosti navedeno je ispunjenje kalendara lova 2023/24, te činjenici da su provedene sve radne akcije koje su dogovorene na prošlogodišnjoj skupštini, uz obnovljene objekte društva.

Naglašeno je da su tijela Društva i predsjednik radili aktivno i po propisima, uz dobar rad Izvršnog odbora, te koordinaciju rada sa lovcima, lovočuvarima i provoditeljem LGO, koji je ujedno i član društva i samim tim ima najbolji mogući pregled situacije u lovištu.

Na red su došla izvješća nadzornog odbora, blagajnika, te stručne osobe za provođenje LGO. Sva izvješća su usvojena jednoglasno.

Program rada i finacijski plan za narednu godinu, su također bez primjedbni usvojeni.

Pod točkom razno, uvijek najaktivnijem dijelu skupštine, sudjelovalo je više članova koji su iznijeli svoje primjedbe i prijedloge za buduće razdoblje, uz naglasak na prava i obveze članova, a primljeni su i novi članovi.

Boris Savić