Održana redovna skupšina LU ”Prepelica” Mahovo

Sisak, Mahovo-Po već ustaljenom običaju, ožujak je mjesec kada većina lovačkih udruga održava godišnje skupštine. LU ”Prepelica” Mahovo nije izuzetak, već primjer, kako se to radi na vrijeme uz sve prateće izvještaje koji su dostavljeni članovima, ukupno preko stotinjak stranica.

LU ”Prepelica” Mahovo je svoju redovnu skupštinu“ održala uobičajeno, prezadnji vikend u ožujku.

Nakon otvaranja skupštine, pozdravne riječi predsjednika i minute šutnje za umrle članove, usvojen je dnevni red, poslovnik o radu skupštine te izabrana radna tijela skupštine.

Uslijedio je izvještaj o radu predsjednika, Marija Šareca, o radu društva u proteklom godišnjem razdoblju.

”Prošle godine smo imali jedan redovni i jedan izvanredni inspekcijski nadzor, koji su, očekivano, prošli u najboljem redu.

Pored 8-og tradicionalnog božićnog lova organizirano je nekoliko izgona divljih svinja iz usjevate niz skupnih lovova na divlju svinju, štetočine, pernatu divljač i zeca. Pored sudjelovanja na događanjima županijskog saveza i općine Martinska Ves, nastavljena je gradnja lovno gospodarskih objekata, donacije mesa udrugama, društvima i sličnima koji su iskazali potrebu.. Nastavlja se sa gradnjom novih čeka i rekonstrukcijom postojećih”, rekao je Mario Šarec.

Najveća novost je veliko povećanje novih članova udruge koja sada broji ukupno 73 člana, od toga od ove godine sedamnaest novih matičnih članova, čiji je primitak jednoglasno potvrđen.

Nastavljeno je sa izvješćima nadzornog odbora, blagajnika , te provođenja lovno-gospodarske osnove o radu u razdoblju 2022-2023. godine, Program rada i financijskog plana za razoblje od 2023-2024. godine

Sva izvješća su usvojena, te nakon kratke točke ”ostalo” skupština je završila sa službenim dijelom rada, i nastavila uz bogat ručak.

Boris Savić