Održan tradicionalni Božićni lov

Mahovo-Tradicionalni Božićni lov, sada već po peti put, održan je između blagdana Božića i Nove godine . Prethodile su tu velike i opsežne pripreme, jer je trebalo primjereno dočekati i ugostiti domaće lovce i njihove goste , organizirati lov na divlje svinje te naravno feštu po završetku ”radnog” dijela lova.

Okupljanje ispred objekta LD ”Prepelica” Mahovo, koji svake godine bilježi nešto novo. Popis pristiglih lovaca , provjera dokumenta i standardno postrojavanje lovaca uoči lova.

Pristiglo je 53 lovca zajedno sa 3 lovkinje(od njih 5) s čim LD”Prepelica” Mahovo ponosi i prednjači među mnoštvom udruga. Dan i više nego lijep, idealan za prigonski lov na svinje. Iako je Mahovo udruga koja se i dalje svrstava u vrh udruga po pitanju poljskog lova, uvijek je ovaj lov dobro organiziran i daje dobre rezultate, bez obzira na evidentno smanjenje broja crne divljači te svega nekoliko šumaraka koje postoje u samom lovištu.

Okupljene lovce pozdravio je predsjednik društva Mario Šarec, zaželjevši im sretne blagdane te uspješnu i lovačkim uspjesima bogatu 2019. godinu.

Lovnik Danijel Matijević objasnio je današnja pravila lova i lov je počeo.

Hladan ali sunčan dan, smrznuta zemlja i gotovo prazni odteretni kanali bili su čista suprotnost uobičajenim lovovima u plavnoj i blatom bogatoj Posavini.

Lov je trajao taman koliko je trebalo da se ostvari lijepi rezultat i položi 8 divljih svinja na dlaku.

Uslijedilo je brzo izvlačenje divljači i povratak u nedaleku lovačku kuću.

Naravno, uslijedila je počast divljači, a Mario Šarec je svim sretnim lovcima koji su odstrijelili divljač uručio uz čestitke i lovačke grančice.

Uslijedio je ručak i fešta do sitnih sati po kojima je ovo društvo nadaleko poznato.

Boris Savić