Ld ”Prepelica” Mahovo domaćin ovogodišnjeg kupa na prirodnu prepelicu

Lovište LD ”Prepelica” Mahovo, bilo je domaćin ovogodišnjeg Županijskog kupa u lovu na prirodnu prepelici, koje je održano u nedjelju, 25.09.2016. godine.

Uzorni domaćin je i ove godine organizirao izvrsno natjecanje uz odličnu organizaciju samog događaja.

Ove godine je nastupilo 9 takmičara sa svojim psima, koji su pod budnim okom glavnog suca Stjepana Keniga i uz pomoć Marijana Španovića, voditelja povjerenstva za kinologiju Lovačkog saveza sisačko-moslavačke županije, pokazali ono što najbolje mogu u ovom zahtjevnom natjecanju.

Kup koji se održava svake godine ujedno je i izlučno natjecanje za lovce i njihove pse , koji će predstavljati Sisačko-moslavačku županiju na predstojećim državnim natjecanjima, rekao nam je Vlado Kireta, predsjednik LS SMŽ.

Tako je na ovogodišnjem Kupu najbolji bio Ivica Puškarić sa osvojenih 69 bodova, drugo mjesto je zauzeo Mario Josić sa 67 bodova, dok je treće mjesto pripalo Davoru Vugiću sa 66 bodova. Slijede Vlado Kireta(66), Siniša Birek(65), Ivica Glagolić(58), Ivica Kihalić(55) i Tomislav Komšić(51).

Ujedno je održan i IPO za pasminu ptičara, gdje je ocjenjeno 7 pasa, uz pomoć Ivana Sovine i marijana Brajdića.(Boris Savić)